Zorgverzekering 2018: wat verandert er?

Het zorgseizoen staat op het punt van beginnen. De komende maanden zullen zorgverzekeraars weer proberen om u over te halen en uw zorgverzekering bij hen af te sluiten.

Maar wat verandert er in 2018 allemaal binnen de zorgverzekering? Wij hebben de belangrijkste zaken voor u op een rij gezet.

Hoogte eigen risico

Met Prinsjesdag leken leek het er nog op het eigen risico in 2018 zou stijgen van € 385 naar € 400. Maar daar is Den Haag snel op teruggekomen. Het eigen risico blijft volgend jaar daarom gelijk.

Hoogte zorgpremie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verwacht dat de premie van de basisverzekering volgend jaar met gemiddeld ruim € 70 stijgt. Zorgverzekeraars moeten de nieuwe premies voor 12 november bekendmaken. 

DSW in september de zorgpremie voor 2018 al bekend gemaakt. De zorgverzekeraar verrastte iedereen door zowel de zorgpremie als het eigen risico in 2018 te verlagen.

Inkomensafhankelijke bijdrage en zorgtoeslag

De Inkomensafhankelijke bijdrage gaat in 2018 van 6,65% naar 6,9%. De zorgtoeslag voor lage inkomens bedraagt in 2018 € 131.

Uitbreiding basispakket

Ook wordt het basispakket in 2018 weer uitgebreid. Zo mogen artrosepatiënten vanaf volgend jaar de eerste twaalf behandelingen van oefentherapie declareren en hoeven zij hiervoor geen eigen bijdrage te betalen.

Verder krijgen oncologiepatiënten met immuuntherapie een vergoeding voor ziekenvervoer. Tot slot is er een nieuwe behandeling voor maagkankerpatiënten voorwaardelijk toegelaten tot het basispakket.

We houden u op de hoogte

In de komende weken zullen steeds meer zorgverzekeraars de premie van de basisverzekering 2018 bekend maken. Uiteraard houden we u via onze website op de hoogte.

23-10-2017