Hypotheekrente iets omhoog

Voor het eerst in vier jaar is de hypotheekrente omhoog gegaan. Dat komt omdat de rente op staatsleningen in de VS –maar ook in Nederland- omhoog gaat.

Huizen in woonwijk
Nieuws
Datum: 18-11-2016

Aspirant-president Trump heeft grote investeringsplannen. Dat betekent dat hij veel geld nodig heeft. Lenen wordt daardoor duurder. Niet alleen op de kapitaalmarkt, ook op de hypotheekmarkt.

Structureel of niet?

Nadat Rabobank, Obvion en enkele andere hypotheekaanbieders de hypotheekrente vorige week al verhoogden, hebben nu ook ABN Amro, ING en Nationale Nederlanden aangekondigd dat de rente omhoog gaat. Vooralsnog gaat het om kleine rentestijgingen tussen de 0,05% en 0,2%.

Of de rentestijging structureel zal zijn, is nog niet duidelijk. De vraag in hoeverre Trump zijn investeringsplannen ook in praktijk zal brengen, speelt hierbij een belangrijke rol. Wie overweegt om zijn hypotheek open te breken, moet de ontwikkelingen dus scherp in de gaten houden.

Vragen over uw hypotheek?

Heeft u vragen over uw hypotheek of overweegt u om uw hypotheekrente voor langere tijd vast te zetten? Wij helpen u graag. Neem gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.