AFM: ‘Banken berekenen te hoge boeterente’

Banken berekenen nog altijd vaak een te hoge boete aan huiseigenaren die hun hypotheek oversluiten of openbreken.

Contract tekenen voor bouw van huis
Nieuws
Datum: 20-03-2017

Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Volgens een claimorganisatie zou het jaarlijks om een bedrag van ongeveer € 200 miljoen gaan.

Strengere regels

Sinds vorige zomer gelden er strengere regels voor het vaststellen van de boete. Daardoor kan de AFM banken dwingen om alle oversluitboetes vanaf 14 juli 2016 opnieuw te berekenen en een deel van de kosten terug te betalen aan de huiseigenaren.

Ook anderen compenseren

Meerdere partijen dringen er verder op aan dat banken hun morele plicht vervullen zoals die is opgenomen in de Code Banken. Zij zouden ook huiseigenaren moeten compenseren die hun hypotheek voor 14 juli 2016 hebben overgesloten en daarvoor een te hoge boete moesten betalen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.