Betaalbaarheid eigen huis voor starters op keerpunt

De huizenprijzen blijven stijgen en ook de hypotheekrente gaat langzaam omhoog. Daardoor staat de betaalbaarheid van koophuizen voor starters onder druk.

Rij huizen met riet en boompje ervoor
Nieuws
Datum: 21-07-2017

Grootbank ING vindt dat er sprake is van een keerpunt, schrijft nu.nl. Door de genoemde ontwikkelingen gaan de maandelijkse kosten voor wonen omhoog. Voor een gemiddelde starter bedragen die kosten nu 23%.

Dat is hoger dan het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar. Anderzijds waren starters op de woningmarkt tijdens het hoogtepunt in 2008 nog duurder uit. Toen bedroeg het gemiddelde percentage 27%.

Voor doorstromers is de situatie nog prima, aldus de bank. Zij kunnen vaak profiteren van oude regelingen in combinatie met lage hypotheekrente.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.