‘Geef verkeersveiligheid meer prioriteit’

Een groep van 32 samenwerkende organisaties heeft politiek Den Haag gevraagd om meer prioriteit te geven aan verkeersveiligheid.

schade aan het bekijken 2 mensen
Nieuws
Datum: 20-04-2017

Belangrijkste reden is dat het aantal aanrijdingen, ernstig gewonden en doden in het verkeer stijgt. Daarom zou het nieuwe kabinet de verkeersveiligheid hoog op de agenda moeten zetten. De organisaties, waaronder de ANWB en het Verbond van Verzekeraars, hebben daarom het  Verkeersveiligheidsmanifest opgesteld, dat vandaag in Den Haag is aangeboden.

Bijna 10% meer doden

Vooral het stijgend aantal verkeersdoden baart de initiatiefnemers zorgen. In 2015 waren dat er 621, een kleine 10& meer dan de jaren ervoor. Daarnaast kosten verkeersongelukken de maatschappij –en dus de belastingbetaler– veel geld. Dat bedrag is inmiddels opgelopen tot meer dan 14 miljard euro per jaar.

Meer politie op de weg

In het Verkeersveiligheidsmanifest stellen de organisaties voor om meer aandacht te besteden aan betere weginrichting, veiligere fietspaden en intelligente snelheidsassistenten en noodremsystemen. Verder willen ze strengere handhaving van de regels, onder andere door meer politie op de weg..

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.