Hypotheekrente blijft laag door concurrentie

Hoewel de rente op de kapitaalmarkt voorzichtig stijgt, blijven de hypotheekrentes in Nederland laag.

Model huis op papier met grafiek
Nieuws
Datum: 09-02-2017

Dat komt enerzijds vanwege de toegenomen concurrentie tussen hypotheekaanbieders en anderzijds omdat meer geldverstrekkers voor hun investeringsbudgetten niet afhankelijk zijn van de kapitaalmarkt, schrijft ad.nl.

Nieuwe aanbieders

In de afgelopen 5 jaar zijn er op de hypotheekmarkt maar liefst 24 nieuwe vergunninghouders actief, aldus de krant. Dat zijn van oorsprong buitenlandse partijen, nieuwe initiatieven van Nederlandse instellingen, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen.

Door die concurrentie is de hypotheekrente maar ten dele met de kapitaalrente meegestegen. Die laatste noteert nu ongeveer 0,5% meer dan in oktober, de hypotheekrente gemiddeld slechts 0,2%. Sommige aanbieders hebben hun tarieven in de afgelopen weken zelfs verlaagd.

Meer informatie

Er is dus veel om uit te kiezen als u een huis wilt kopen. Meer dan ooit is het daarom zaak om u goed te (laten) informeren. Heeft u hierbij hulp nodig? Maak dan gerust een afspraak.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.