Hypotheekrente lang vastzetten is populair

Steeds meer huizenkopers zetten hun hypotheekrente vast voor een periode van dertig jaar.

Stel voor verhuiswagen
Nieuws
Datum: 12-04-2017

De rente is nog altijd laag, maar veel huizenkopers verwachten dat deze op termijn zal stijgen. Daarom nemen ze het zekere voor het onzekere en kiezen ze voor een lange rentevaste periode. Dat schrijft de NOS op basis van gegevens van een hypotheekadviesketen.

Concurrentie

Mede daardoor gaan hypotheekaanbieders meer en meer met elkaar concurreren waar het de hoogte van die langlopende rentes betreft. Mede daardoor wordt het verschil tussen kort- en langlopende hypotheken steeds kleiner.

Starters

Huizenkopers moeten wel oppassen. Bij lang niet alle aanbieders kunnen zij hun hypotheek meenemen als ze op termijn een andere woning zouden kopen. Mede daardoor zijn het vooral starters die de rente juist niet voor dertig jaar vastzetten.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.