Nieuwe Europese richtlijn autoverzekering in de maak

Verkeersslachtoffers moeten binnen Europa beter worden beschermd tegen problemen met hun autoverzekering. Daarom wil de Europese Commissie de richtlijn aanpassen.

twee rode autos rijden door het natuur met bergen
Nieuws
Datum: 02-08-2017

De afwikkeling van ongelukken tussen inwoners van verschillende EU-landen is nu niet overal gelijk. Dat zou wel zo moeten zijn, vindt de Europese Commissie. De richtlijn hiervoor is in 2009 voor het laatst aangepast en daardoor niet meer van deze tijd.

Schadevrije jaren en faillissement

De commissie wil met de nieuwe richtlijn autobezitters ook beschermen tegen andere risico’s. Zo kunnen autobezitters die binnen de EU verhuizen nu lang niet altijd hun schadevrije jaren meenemen. Verder moet er een regeling komen voor het geval de verzekeringsmaatschappij failliet gaat.

In gesprek met de burger

De komende maanden gaat de Europese Commissie in gesprek met belangenorganisaties en burgers om hun wensen in kaart te brengen. In oktober 2017 moeten dan de contouren voor de nieuwe richtlijn bekend zijn.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.