Nog geen negatieve spaarrente in Nederland

Hoewel banken moeten betalen als ze geld bij de Europese Centrale Bank (ECB) stallen, berekent nog geen enkele Nederlandse bank negatieve rente aan eigen particuliere spaarders.

Spaarvarken met bril op een stapel boeken
Nieuws
Datum: 23-05-2017

Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) zijn ze terughoudend omdat ze vrezen dat dit het toch al breekbare vertrouwen van consumenten zou schaden. Daarnaast zijn Nederlandse banken voor een belangrijk deel afhankelijk van het spaargeld van hun klanten, dat ze nodig hebben om financieringen rond te krijgen.

Op de zakelijke markt komen negatieve spaarrentes wel voor, evenals bij grote vermogens. Ook zijn er in Europa enkele banken die bij wijze van proef negatieve rente hanteren voor particuliere spaarrekeningen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.