Spaarrente verder omlaag

Als eerste grootbank heeft ING de spaarrente verder verlaagd naar 0,15%. Naar verwachting volgen Rabobank en ABN Amro snel.

Spaarvarken met daarnaast wat munten
Nieuws
Datum: 08-05-2017

Hoewel ING in 2016 nog zo’n € 4,6 miljard winst heeft gemaakt, kan de bank volgens eigen zeggen niet onder de renteverlaging uit. Zelf betaalt de bank 0,4% rente voor geld dat zij bij de Europese Centrale Bank moet stallen. Per jaar kost dat ING ongeveer € 80 miljoen.

Negatieve spaarrente

Eind april verlaagde Triodos Bank de spaarrente zelfs naar 0%. Over de vraag of de spaarrente in Nederland op termijn negatief wordt en ook gewone spaarders moeten gaan betalen voor hun spaargeld, laten banken weinig los.

De mogelijkheid dat dit gebeurt, is echter reëel. Zeker nu demissionair minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem heeft gezegd niet van plan te zijn om het te verbieden.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.