Vakantiegeld vaker ‘appeltje voor de dorst’

Bijna twee op de vijf Nederlanders gebruiken hun vakantiegeld als ‘appeltje voor de dorst’ door een deel ervan te gebruiken om mee te sparen of beleggen.

Duikbril met paspoort op landkaart
Nieuws
Datum: 27-06-2017

Vijftien jaar geleden was dat er nog slechts een op de vijf. Dat blijkt uit cijfers van het Nationaal Instituut Budgetvoorlichting (Nibud). Het Nibud doet al vijftien jaar onderzoek naar de besteding van het vakantiegeld.

Noodzaak

Anno 2017 is het hebben van spaargeld meer noodzaak dan in het verleden, aldus het Nibud. Dat komt onder andere door de veel strengere leennormen voor hypotheken. Wie nu een huis wil kopen, moet vrijwel altijd eigen geld meebrengen.

Liever ineens dan gespreid

Uit het onderzoek blijkt verder dat Nederlanders hun vakantiegeld liever ineens krijgen dan verspreid over het jaar. Het risico dat het dan op ‘de grote hoop’ komt, is groot. Een uitkering ineens krijgt veel vaker een bewuste bestemming.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.