Week van het geld weer van start

De Week van het geld is gisteren van start gegaan op de Nederlandse basisscholen. Het startschot is traditiegetrouw gegeven door koningin Maxima.

Moeder en dochter met spaarvarken op de bank
Nieuws
Datum: 28-03-2017

Tijdens de Week van het geld worden er tal van activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld en risico’s. Als je kinderen al vroeg leert hoe ze dat moeten doen, leren zij spelenderwijs om financieel zelfredzaam te zijn.

Maakt geld gelukkig?

De Week van het geld heeft elk jaar een specifiek thema. Deze keer is dat: ‘Maakt geld gelukkig?’ Daarover zijn niet alle kinderen het helemaal eens:

Het werkt!

Uit eerder onderzoek blijkt dat de aanpak tijdens de Week van het geld werkt. De helft van de kinderen die in 2015 aan een peiling meededen, vertelden de interviewers dat zij altijd precies weten hoeveel geld ze hebben. In 2011 waren dat nog 4 op de 10. Ongeveer 80% zei verder dat ze het belangrijk vinden om te sparen.

Wijzer in geldzaken

De Week van het geld duurt nog tot en met vrijdag. Het is een initiatief van platform Wijzer in geldzaken, dat is opgericht door het ministerie van Financiën. Naast het ministerie participeren veel grote organisaties uit de financiële branche  in het platform.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.